Založ si blog

Eskalácia v Jeruzaleme môže viesť k ďalšej Izraelskej vojne

Je dôležité pochopiť, že tento časový harmonogram je podobný tomu, ako rástlo napätie v roku 2014 a v ďalších cykloch, ktoré viedli k napätiu v Gaze a Jeruzaleme.

Problémom však je, že poslednou udalosťou 5.poľnice, v ktorej sa teraz ľudstvo nachádza, je práve ozbrojený útok na Izrael, ktorý ľudstvo vovedie do prorokovanej 3.svetovej vojny – vojny 6.poľnice Zjavenia.

Nedávny reťazec udalostí vedúcich k väčším stretom v Jeruzaleme a raketovej paľbe z Gazy je súčasťou cyklu, ktorý už v minulosti viedol ku konfliktom.
Nedávna eskalácia v Jeruzaleme sa zhodovala s videami Ramadánu a TikTok, v ktorých boli napadnutí Ortodoxní Židia. Početné zatknutia však napätie neutíšili. Masívne zhromaždenie krajnej pravice minulý štvrtok potom viedlo k ďalšiemu napätiu, vrátane sobotnej, skorej rannej paľby z pásma Gazy. Je dôležité pochopiť, že tento časový harmonogram udalostí je podobný tomu, ako rástlo napätie v roku 2014, ako aj ďalším cyklom násilia, ktoré viedli k napätiu v Gaze a Jeruzaleme – napríklad inštalácia dočasných detektorov kovov v starom meste Jeruzalema v roku 2017. Existuje tu však ústredný rozdiel.

Udalosti z júla 2017 a vojna v roku 2014 sa začali teroristickými útokmi – konkrétne teroristickým útokom ozbrojenca na Chrámovej hore zo 14. júla 2017 a únosom a vraždou troch izraelských tínedžerov na Západnom brehu Jordánu z 12. júna 2014. V obidvoch prípadoch Izrael na útoky odpovedal. Pri incidente z roku 2014 viedol pravicový pochod k vražde palestínskeho tínedžera Mohammeda Abu Khdeira 2. júla, čo malo za následok jeruzalemské strety a nepokoje. Komentáre „brány pekla“ od Hamasu, ktorých rétoriku opäť využívajú palestínske frakcie, sú často predzvesťou rastúcich útokov. Podobné pripomienky bolo počuť aj 30. júna 2014 a v novembri 2012.

Takže kde sme dnes?

Hamas a palestínske skupiny v Gaze sa zaviazali solidaritou proti Jeruzalemu.
Desiatky rakiet vystrelených v sobotu ráno – najviac vystrelených za posledné mesiace – sú stupňovaním násilia. Raketová paľba pripomína nárast v roku 2019, ktorý viedol k tomu, že na Izrael vystrelilo asi 2.600 rakiet za dva roky od roku 2018 do roku 2019. Asi 1.000 z nich bolo vystrelených v roku 2018. V novembri 2019 Izrael zahájil letecký atentát proti vodcovi islamského džihádu. To vyústilo do ďalších leteckých útokov vrátane útoku v Sýrii, ktorý Rusko zverejnilo 20. novembra.

Zatiaľ nie je jasné, aký trajekt a tvar bude toto násilie mať. Vznik stoviek krajne pravicových Izraelčanov skandujúcich protiarabské heslá minulý štvrtok viedol k laserovému zameraniu na Jeruzalem. Polícia sa pokúsila a podarilo sa jej napätie znížiť. Mesiac Ramadánu však prináša ďalšie úvahy. Zrážky na kontrolnom stanovišti Kalandiya v piatok večer predstavujú typ vlny stretov, ktoré sa môžu rozšíriť. V prospech Izraela rozhodne je, že sa krajina naučila, ako predchádzať úmrtiam pri stretoch.

Stojí však za zváženie, že súčasné strety prichádzajú aj po roku, v ktorom globálna pandémia zväčša pomohla ľuďom zostať doma a ticho. Podľa zdravotných predpisov neexistovali žiadne väčšie pochody, náboženské udalosti alebo zhromaždenia krajnej pravice, ktoré by mohli vyvolať väčšie napätie. To však teraz neplatí kvôli izraelskej očkovacej kampani. Teraz je rozhodujúce, či programy v Ramalláhu, Gaze a Jeruzaleme môžu zažať alebo znížiť napätie. A Izraelu stále chýba nová koaličná vláda, ktorá tiež rozdúchava plamene extrémizmu a chaosu, pretože sa zdá, že izraelské strany nesúhlasia.

Prevzaté z denníka The Jerusalem Post. Celý článok tu.

Z hľadiska vývoja prorockých udalostí konca 5.poľnice je jasné, že ľudstvo sa pozvoľna a iste zosúva do obdobia 6.poľnice. Súčasné útoky a obete sú neporovnateľné s prorokovanými obeťami 3.svetovej vojny. Biblia prorokuje, že obetí tejto predposlednej vojny v histórii bude 1/3 ľudstva. Otázkou nie je či sa tak stane, ale kedy sa to stane. Ak sa chceš o proroctvách našich čias dozvedieť viac, odporúčam ti kurz Pochopenie Konca Čias.

A co Děti? Mají si kde hrát?

15.04.2024

Páči sa mi, keď sa moja krásna krajina zviditeľňuje vo svete, ale nedá mi reagovať na článok s titulkom: Na Hrebienku je už tretia tabuľa na pamiatku návštevy kráľovnej Alžbety II. Dve ukradli Autor v nej píše: Vysoké Tatry majú pre britského kráľa Karola III. originálnu letenku, špeciálny skipas a pozvánku na návštevu. Preto mi prepáčte moju typicky [...]

The House of Cards is falling – Zástupcovia Slovákov vo vláde, PRIDAJTE SA!

15.04.2024

Svetom dnes obletela FANTASTICKÁ SPRÁVA! Uvedomelý a skutočne triezvo premýšľajúci obyvateľ Canady, provincie Aurora sa postavil pred svoj parlament a povedal krištáľovo čistú pravdu pred všetkými, ktorí sa doteraz ohýbali pred ich skazeným premiérom Trudeaom. Fantastickú zvesť si môžte pozrieť v jej originále TU , a kto má problém s cudzími jazykmi, [...]

Abracadabra COVID

10.04.2024

Výraz egyptské rany dnes pozná každý, i ked nie každý vie, o čo v nich skutočne išlo. Pravdou však je, že bohovia dnešných čias − nazvi ich králi, prezidenti, vlády, či médiálni magnáti, predsedovia konštalácií bludných hviezd, čo riaditelia svetových inštitúcií a aj bánk, na tom absolútne nezáleží − sa snažili kopírovať Boha. Áno, opičili sa, ale [...]

France Macron

Uvidia Parížania Macrona plávať v rieke? Minister spravodlivosti sa nepridá, lebo mu prekáža teplota vody

30.04.2024 15:00

Od leta 2025 umožnia ľuďom zaplávať si v Seine, v ktorej platí zákaz kúpania už od roku 1923. Pozdĺž troch úsekov rieky budú mať k dispozícii šatne i sprchy.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Takmer storočná Ukrajinka prešla podľa polície desať kilometrov z okupovaného územia

30.04.2024 14:45

"Prežila som tamtú vojnu a prežijem aj túto vojnu," povedala.

blaha ľuboš

Blaha poskytol propagandistický rozhovor ruskej televízii, podľa Šimečku konal v rozpore so zahraničnou politikou Slovenska

30.04.2024 14:35

Líder PS konštatoval, že za svoje výroky by sa mal Blaha okamžite ospravedlniť.

Netanjahu

Netanjahu: Izrael podnikne inváziu do Rafahu bez ohľadu na výsledok rokovaní

30.04.2024 14:25

Rafah leží v Pásme Gazy pri hranici s Egyptom a po vypuknutí vojny tam našlo útočisko viac ako 1,5 milióna Palestínčanov.

zuzliak

Veriaci by mali mať odvahu usvedčovať falošné systémy viery všade, kde tieto odporujú Bohu klamaním a zvádzaním ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 141542x
Priemerná čítanosť článkov: 2671x

Autor blogu

Kategórie