Založ si blog

Miss environment ukazuje pravú tvár

Na stránkach online denníka The Jerusalem Post bol dnes uverejnený článok s názvom: Moje slovo: Greta a Guterres – ‚Ako sa opovažujete!‘

Autorka článku v ňom píše:

„Je to rečnícka otázka, ktorú treba položiť Grete Thunbergovej spolu s generálnym tajomníkom OSN Antoniom Guterresom.“ A ja plne súhlasím.

Autorka pokračuje:

Nikdy som nebola fanúšikom klimatickej aktivistky Grety Thunbergovej. Keď v roku 2019 vtedy 16-ročná so slzami v očiach prednášala na samite OSN o zmene klímy, akoby zajtrajšok doslova neexistoval, nepatrila som medzi tých, ktorí chválili jej výkon, skôr emotívny ako vedecký.

„Ako sa opovažujete!“ nariekala Thunbergová v charakteristickom štýle švédskej tínedžerskej celebrity.
To „Ako sa opovažujete!“ odznelo tento týždeň. Bola to rečnícka otázka, ktorú treba položiť samotnej Grete Thunbergovej spolu s generálnym tajomníkom OSN Antoniom Guterresom.
Minulý víkend Thunbergová zverejnila vlákno pro-Hamas na X (predtým Twitter) a Instagrame, v ktorom hromžila: „Dnes štrajkujeme solidárne s Palestínou a Gazou. Svet sa musí ozvať a žiadať okamžité prímerie, spravodlivosť a slobodu pre Palestínčanov a všetkých dotknutých civilistov.“

Príspevok obsahoval fotografiu Thunbergovej držiacej nápis „Stojte s Gazou“ spolu s tromi priateľmi, ktorých nápisy obsahovali výzvu „Teraz ku klimatickej spravodlivosti!!“ a obzvlášť znepokojujúce: „Tento Žid stojí s Palestínou.“ Po reakcii verejnosti pridala symbolické vyhlásenie: „Je samozrejmé – alebo som si to aspoň myslela – že som proti strašným útokom Hamasu.
Aj keď opäť zabudla spomenúť obete, zrejme si myslela, že objasnením je všetko v poriadku.

Ale nie je všetko v poriadku.
Opýtajte sa sami seba, ako by ste sa cítili, keby džihádskí teroristi napadli dediny vo vašom okolí, vraždili, drancovali, znásilňovali a unášali nevinných ľudí; horiace domy do tla, mnohé s obyvateľmi zviazanými vo vnútri. To všetko pod masívnou pokračujúcou raketovou palbou. A nesnažte sa presvedčiť sami seba, že žijete niekde v bezpečí pred džihádistickým terorizmom.

Počet obetí zverstva Hamasu zo 7. októbra presiahol 1400. Forenzné tímy stále pracujú na identifikácii pozostatkov obetí. Boli prizvaní archeologickí vedci z Izraelského úradu pre starožitnosti, aby sa pokúsili extrahovať DNA z hromady popola a zuhoľnatených úlomkov, v niektorých prípadoch všetko, čo zostalo na účely identifikácie.

Barbarstvo bolo také veľké, že mnohé zahraničné médiá, ktoré sa zúčastnili na brífingu, na ktorom boli neupravené zábery z násilností a vrážd, museli hľadisko opustiť. Hrôzy napáchané na návštevníkoch párty na rave Supernova, na skupinke seniorov na výlete a na obyvateľoch kibucov a mošavím bolo príliš ťažké zniesť.

Jeden novinár poznamenal, že prvé kolektívne zalapanie po dychu prišlo, keď telesná kamera teroristu z Hamasu ukázala, ako priateľského psa zastrelili, keď sa priblížil. Thunbergová by mala poznamenať, že teroristi zastrelili a zmrzačili psov, mačky, hospodárske zvieratá a aspoň v jednom prípade vtáka v klietke. Prinajmenšom to by mohlo spôsobiť, že vyroní aspoň slzu.
Medzi ich ľudské obete patrili izraelskí Židia a Arabi a zahraniční robotníci – oddaní opatrovatelia a poľnohospodárski robotníci.
Thunbergová sa však rozhodla postaviť sa skôr útočníkom ako ich obetiam.
Thunbergová, ktorá plače pri opise nešťastia ľadových medveďov, stojí hrdo na strane teroristov, ktorí uniesli najmenej 220 ľudí vo veku od necelého roka až po starých rodičov vo veku 90 rokov…

Moja reakcia na článok, ktorý si v jeho plnom znení môže každý prečítať TU, je jednoznačná:

Skvelý článok! absolútne súhlasím. Úloha kultivovať a chrániť životné prostredie je úlohou, ktorú dal Boh celému ľudstvu od samého začiatku. Ale to, čo táto slečna robí, jasne zapadá do Agendy 21 OSN a ich 15-minútových miest. Hanba všetkým, ktorí sú tu dobrovoľne zaslepení.

Čo dobré urobilo toto dievča doteraz osobne ? To, že zaujala svojou rétorikou? Žiadna sláva.

Pozrime sa na plody jej rétoriky: zvyšovanie cien áut, ktoré si rodina nemôže dovoliť, zvyšovanie cien ropy a poistiek, rozdelenie medzi ľuďmi, obviňovanie slobodnej voľby každého z nás kúpiť si to, čo považujeme za najlepšie auto pre seba.

Neexistuje jedna dobrá vec, ktorú by mi mohla predstaviť, o ktorú sa ona osobne postarala alebo ktorú urobila vlastnými rukami.

Rozdelením ľudí na sociálnych médiách len znečisťuje celé sociálne prostredie, aby uspokojila túžby OSN. Prepáčte.

Slečna Thunberg  nie je VÔBEC V NIČOM VZOROM. Veď sa správa tak pateticky.

A co Děti? Mají si kde hrát?

15.04.2024

Páči sa mi, keď sa moja krásna krajina zviditeľňuje vo svete, ale nedá mi reagovať na článok s titulkom: Na Hrebienku je už tretia tabuľa na pamiatku návštevy kráľovnej Alžbety II. Dve ukradli Autor v nej píše: Vysoké Tatry majú pre britského kráľa Karola III. originálnu letenku, špeciálny skipas a pozvánku na návštevu. Preto mi prepáčte moju typicky [...]

The House of Cards is falling – Zástupcovia Slovákov vo vláde, PRIDAJTE SA!

15.04.2024

Svetom dnes obletela FANTASTICKÁ SPRÁVA! Uvedomelý a skutočne triezvo premýšľajúci obyvateľ Canady, provincie Aurora sa postavil pred svoj parlament a povedal krištáľovo čistú pravdu pred všetkými, ktorí sa doteraz ohýbali pred ich skazeným premiérom Trudeaom. Fantastickú zvesť si môžte pozrieť v jej originále TU , a kto má problém s cudzími jazykmi, [...]

Abracadabra COVID

10.04.2024

Výraz egyptské rany dnes pozná každý, i ked nie každý vie, o čo v nich skutočne išlo. Pravdou však je, že bohovia dnešných čias − nazvi ich králi, prezidenti, vlády, či médiálni magnáti, predsedovia konštalácií bludných hviezd, čo riaditelia svetových inštitúcií a aj bánk, na tom absolútne nezáleží − sa snažili kopírovať Boha. Áno, opičili sa, ale [...]

Kolumbíjska univerzita

Nepokoje na amerických univerzitách: Polícia zatkla už vyše 2000 protiizraelských aktivistov

03.05.2024 13:35

Vlnu študentského aktivizmu začal incident, keď vedenie Kolumbijskej univerzity v New Yorku poslalo políciu na študentov, ktorí sa utáborili uprostred jej kampusu.

Zuzana Čaputová

Čaputová: K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií

03.05.2024 13:27

"Tam, kde je ohrozená sloboda tlače, je ohrozená aj demokracia," uviedla prezidentka.

EÚ / Eurovoľby /

Koľko zarábajú europoslanci? Pôsobenie v EP im prináša tisíce eur aj po odchode do penzie. Aké sú ich právomoci?

03.05.2024 11:49

Europoslanci zastupujú v Bruseli asi 450 miliónov občanov EÚ.

Izrael Gaza vojaci

Bola potvrdená ďalšia vražda rukojemníka v Gaze. Turecko obnoví obchod s Izraelom až v prípade mieru

03.05.2024 11:20

Turecko vo štvrtok zastavilo všetok vývoz a dovoz do a z Izraela s odvolaním sa na "zhoršujúcu sa humanitárnu tragédiu" na palestínskych územiach.

zuzliak

Veriaci by mali mať odvahu usvedčovať falošné systémy viery všade, kde tieto odporujú Bohu klamaním a zvádzaním ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 141739x
Priemerná čítanosť článkov: 2674x

Autor blogu

Kategórie