Založ si blog

Ecce homo

Kto číta nech pochopí, čo nás učí história pre naše časy.

Počas pasenia svojich stád, Jozefovi bratia plánovali, ako sa čo najlepšie zbaviť jeho a hrozby, o ktorej si mysleli, že Jozef predstavuje. A v tom istom čase za nimi Jakub Jozefa poslal.

Gn 37,18: Keď ho zazreli v diaľke, prv, ako sa k nim priblížil, sprisahali sa proti nemu zabiť ho.

Hoci to ani nezamýšľali, ani to nepredvídali, skutky bratov viedli k tomu, že Jozef sa nakoniec dostal k moci a prežila celá Jakubova rodina. Jozefova skúsenosť živo ukazuje, že či si to uvedomujeme alebo nie, všetko, čo sa nám deje, riadi Boh v náš prospech. Nie v prospech zloduchov, ale náš.

Preto je hlúpe a neproduktívne hnevať sa na tých, ktorí sa zdajú, že nám ubližujú.

Tlak nás vždy posúva vpred, nie vzad! Ale na nás je pýtať sa Boha a skúmať, ako nám celá vec slúži pre naše dobro. Hoci ľudia, ktorí nám na prvý pohľad robia zle, hoci je možné, že sa na nás dopúšťajú zločinov a bezpochýb sú za svoje skutky vinní, nemôžu nám urobiť nič,

  1. o čom by Boh nevedel,
  2. čo by On sám nepredvídal,
  3. alebo čo by Boh nedovolil (nie chcel, ale znáša to rovnako, ako my znášame smrad zo žumpy).

Ale my nesmieme zabúdať, že Boh nám s každou skúškou už poslal schopnosť zlu odolať a skúškou nie iba prejsť, ale vyrásť v nej; stať sa duchovne aj ľudsky zrelším, silnejším, schopnejším.

Preto a skôr by sme sa mali od Jozefa učiť. On odplácal bratom zlo láskavosťou a naďalej ich miloval, napriek ich nenávisti voči nemu.

Ak sa ničím a nikým nedáme poštvať k zlobe nenávisti, rozdelenia a vzájomného udávania sa, Boh za nás tento boj o lásku v nás a medzi nami dokončí pre naše dobro. Veď to nie voľby, ale Zvrchovaný, Všemohúci a Jediný Vládca stvorenia – Ježiš dosadzuje aj zosadzuje kráľov a vladárov na zemi:

Dan 4,17: …Najvyšší vládne v kráľovstve človeka a dá ho komukoľvek On chce, aj najpodlejšieho z ľudí nad neho postaví.

ECCE HOMO.

Hnevá ťa, že nás predali? Tak stráž svoju dušu veľmi a nestaň sa ako oni: nepredaj svoju dušu tej istej márnosti. Ak naša Spravodlivosť nepresiahne spravodlivosť Zákonníkov a Farizejov našej doby, potom do Božieho Kráľovstva, ktoré sa deň čo deň stále viac približuje, určite nevstúpime.

Nestrať pre chvíľkové potešenie v reštaurácii, či obchode svoju ľudskosť.

Gates priznáva podiel na depopulácii vakcínami mRNA

06.05.2024

Bill Gates sa priznáva k nezákonnému testovaniu nanobotov na ľudstve prostredníctvom injekcií MRNA. Celé jeho priznanie si môžte vypočuť v Angličtine TU Hovorí doslova toto: „Vyrobiť mRNA je naozaj jednoduché a skutočne lacné. A v tom je kúzlo tej veci. Ale niet pochýb o tom, že v nasledujúcich piatich rokoch sa budeme musieť len tak pomotať. Je tu veľa [...]

Šokujúca správa US senátorov – Lož má naozaj krátke nohy

06.05.2024

Americkí senátori (49) uverejnili šokujúcu správu, ktorá dopadla ako mediálna bomba na Svetovú zdravotnícku organizáciu (WHO). Áno, organizáciu, ktoré je zodpovedná za šírenie propagandy nehumánnych globalistov, lží a bludov o corone a ubližovaní ľuďom vakcínou mRNA skrze príkazy vládam, ktorých obyvatelia tieto inštitúcie vo svojich krajinách nikdy nevolili a [...]

A co Děti? Mají si kde hrát?

15.04.2024

Páči sa mi, keď sa moja krásna krajina zviditeľňuje vo svete, ale nedá mi reagovať na článok s titulkom: Na Hrebienku je už tretia tabuľa na pamiatku návštevy kráľovnej Alžbety II. Dve ukradli Autor v nej píše: Vysoké Tatry majú pre britského kráľa Karola III. originálnu letenku, špeciálny skipas a pozvánku na návštevu. Preto mi prepáčte moju typicky [...]

Izrael / Hamas /

Hamas súhlasil s návrhom Egypta a Kataru na prímerie v Pásme Gazy

06.05.2024 19:11

Katar a Egypt už niekoľko mesiacov pôsobia ako sprostredkovatelia mierových rokovaní.

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť aj časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

zuzliak

Veriaci by mali mať odvahu usvedčovať falošné systémy viery všade, kde tieto odporujú Bohu klamaním a zvádzaním ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 55
Celková čítanosť: 144342x
Priemerná čítanosť článkov: 2624x

Autor blogu

Kategórie