Založ si blog

Larvy bravčovej pásomnice nájdené v mozgu troch belgických školákov

Všade sa dnes promovuje jesť larvy a insekty. Nemali by sme sa s tým však vôbec ponáhľať a už vôbec nie v našich končinách. V Belgicku totiž objavili nákazu pásomnicou bravčovou našli u troch žiakov základnej školy v meste Lier. Je to zriedkavé: červ sa už v Európe bežne nevyskytuje. Nie je dôvod na paniku, ale škola vyzýva rodičov, aby boli ostražití.

Pochopí konečne človek posledných čias, prečo je KOSHER strava a tým nemám na mysli zákaz jesť bravčové mäso, ale skutočnú čistotu produkcie, distribúcie aj konzumpcie mäsa, taká dôležitá? Prečo je naozaj ŽIVOTNE dôležitá?

Koncom minulého školského roka našli v mozgoch troch žiakov základnej školy v Lier larvy pásomnice bravčovej, pričom všetci traja sa medzičasom zotavili. Viď pôvodný článok TU. Oddelenie starostlivosti flámskej vlády bolo kontaktované Univerzitnou nemocnicou v Antverpách koncom júna, hovorí hovorca Joris Moonens. Jediné spojenie medzi deťmi je, že chodia do rovnakej školy, nie sú v rovnakej triede.

Riziko ďalších infekcií je malé: iba nosič červa môže infikovať niekoho iného. Samotné deti to teda nemôžu preniesť. Prenášajú len larvu, nie samotného červa. Sú to larvy, ktoré spôsobujú sťažnosti.

Ale môžu tam chodiť aj iné deti, ktorých príznaky ešte nie sú viditeľné. Sťažnosti na infekciu sú bolesti hlavy, únava, znížené videnie, epileptické záchvaty, nevoľnosť a vracanie. Základná škola Het Molentje v Lier preto vyzýva rodičov, aby boli ostražití. „Toto je preventívne opatrenie, takže rodičia sú ostražití,“ hovorí Moonens.

KONTAMINOVANÉ BRAVČOVÉ

Parazit je v západných krajinách vzácny kvôli bezpečnosti potravín a kontrolám osobnej hygieny. Stále pôsobí v subsaharskej Afrike a niektorých krajinách Južnej Ameriky a juhovýchodnej Ázie. „Je to bezprecedentné, že sme to našli tu,“ hovorí Moonens. Takže niekde musí existovať prepojenie s inými krajinami, uzatvára.

Takže sme pri dovoze mäsa a neprekvapilo by ma, kedy sa takéto správy rozmnožili natľoko, aby sa uzákonila ona C40 agenda primátorov niekoľkých miest sveta, ktorí zakázali mäso aj mliečne výrobky na pzemí miest, ktoré im NEPATRIA.

Bravčovú pásomnicu zvyčajne dostanete kontaminovaným bravčovým mäsom (a niekedy aj zjedením neumytej zeleniny). Parazita môže prenášať len ten, kto má medzi členmi pásomnicu. Červ vydáva vajíčka, ktoré sa stávajú larvami a ktoré končia v stolici. Tie potom môžu v prípade zlej hygieny skončiť na tanieri niekoho iného – doslova. Samotný červ nie je taký nebezpečný, ale larvy sú: môžu spôsobiť epileptické záchvaty.

HĽADAŤ DOPRAVCU

Oddelenie starostlivosti sa teraz snaží zistiť, kto je nosičom pásomnice bravčovej. Učiteľom a pomocnému personálu boli v lete odobraté vzorky stolice. Zatiaľ to neprinieslo žiadne výsledky.

Teraz sa rozbieha anketa, v ktorej sa rodičov žiakov pýtajú na cestovateľskú históriu, najmä ak išli do vzdialených krajín. Ale parazit už mohol zomrieť, infekcia sa mohla stať už dávno. „Pred tromi rokmi nie je výnimkou. To sťažuje vystopovanie nosiča,“ vysvetľuje Moonens.

Oddelenie dúfa, že bude vedieť viac do konca tohto mesiaca, no berie do úvahy, že sa možno nikdy nedozvie, kde sa deti nakazili.

Boh žehnaj každému producentovi a farmáovi Slovenska a Slovákov, aby kupovali LOKÁLNE produkty a podporovali tak svojich rodákov a rozhovj národnej ekonimiky.

Áno, som za SLOVENSKO NAJPRV a BEZ AGENDY C40 – viď môj predošlý blog.

Tak bude aj v prípade, že sa nejaký problém vyskytne oveľa jednoduchšie skontorlovať chov a predísť problémom do budúcna.

Krajinu robí bohatou JEJ MÚDRY a ROZMUNMÝ NÁROD, nie jej bezbožná vláda, ani politici, ani lobysti, a už vobec nie peniaze, či sebeckí cudzinci zvonka.

A co Děti? Mají si kde hrát?

15.04.2024

Páči sa mi, keď sa moja krásna krajina zviditeľňuje vo svete, ale nedá mi reagovať na článok s titulkom: Na Hrebienku je už tretia tabuľa na pamiatku návštevy kráľovnej Alžbety II. Dve ukradli Autor v nej píše: Vysoké Tatry majú pre britského kráľa Karola III. originálnu letenku, špeciálny skipas a pozvánku na návštevu. Preto mi prepáčte moju typicky [...]

The House of Cards is falling – Zástupcovia Slovákov vo vláde, PRIDAJTE SA!

15.04.2024

Svetom dnes obletela FANTASTICKÁ SPRÁVA! Uvedomelý a skutočne triezvo premýšľajúci obyvateľ Canady, provincie Aurora sa postavil pred svoj parlament a povedal krištáľovo čistú pravdu pred všetkými, ktorí sa doteraz ohýbali pred ich skazeným premiérom Trudeaom. Fantastickú zvesť si môžte pozrieť v jej originále TU , a kto má problém s cudzími jazykmi, [...]

Abracadabra COVID

10.04.2024

Výraz egyptské rany dnes pozná každý, i ked nie každý vie, o čo v nich skutočne išlo. Pravdou však je, že bohovia dnešných čias − nazvi ich králi, prezidenti, vlády, či médiálni magnáti, predsedovia konštalácií bludných hviezd, čo riaditelia svetových inštitúcií a aj bánk, na tom absolútne nezáleží − sa snažili kopírovať Boha. Áno, opičili sa, ale [...]

Tomáš Drucker, minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR

Drucker: Reedukačné centrá v Bystričanoch a Trstíne sa zatvoria

03.05.2024 14:40

Deti by mali byť do konca júna premiestené do iných zariadení.

parlament, fico

Fico sa zúčastní na mierovom summite. Eštok: Ukrajina potrebuje nepretržitú podporu

03.05.2024 14:14, aktualizované: 14:32

Rusko sa na mierovom summite nezúčastní.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

NATO aj EÚ ostro odsúdili kyberútoky na Česko a Nemecko. Rusko ponesie následky, vyhlásila Baerbocková

03.05.2024 14:00, aktualizované: 14:31

EÚ je odhodlaná využiť celú škálu opatrení, aby odvrátila, odstrašila a odpovedala na ruské nekalé správanie v kyberpriestore," uviedol Borrell.

zuzliak

Veriaci by mali mať odvahu usvedčovať falošné systémy viery všade, kde tieto odporujú Bohu klamaním a zvádzaním ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 141740x
Priemerná čítanosť článkov: 2674x

Autor blogu

Kategórie