Založ si blog

SOS Linka pre zvieratá v núdzi . . . Naozaj?

Len nedávno sme sa s manželom po rokoch v zahraničí prisťahovali na Slovensko, takže sa, čo sa týka inštitúcií na pomoc v kadečom, iba rozkukávame.

Prečo to píšem? Lebo naša suseda má 11-ročnú fenu, ktorá neznesie prítomnosť žiadnej osoby, či psa vo svojom dohľade. Susedka je milá pani, ochotná a snaží sa ako môže, aby jej psík neobťažoval, ale posledné dni je to naozaj zlé, lebo pes breše doslova od pol siedmej ráno do takmer pol deviatej večer len naozaj s minimálnymi prestávkami. Problémom preň sú robotníci, pracujúci na plote susedy.

Brechanie je však doslova srdcervúce, lebo tá fena až akoby plakala. Preto som dnes ráno obvolala niekoľko organizácií na pomoc zvieratám. V prvom rade musím povedať, že ak máte zahraničné číslo ako ja, nikam sa nedovoláte. A jednou z kontaktovaných inštitúcií bola aj SOS Linka pre zvieratá v núdzi. Keďže mi telefón odmietali dvihnúť aj potom, čo ma na nich prepájala núdzová linka 112, poslala som sms a zyšok si prečítajte v SMS komunikácii s „dobrovoľníčkou ‚inšpektorkou‘ „, ktorá je vo svojej funkcii – viď jej odpovede na opakovanú žiadosť pomôcť PSOVI, naozaj človekom na nesprávnom mieste. Ešte dodávam, že celú komunikáciu uverejňujem s jej osobným a ako uvidíte, písomným súhlasom a po celý čas, čo toto píšem, mi chodia jej ďalšie jej, ale už mnou nevyžiadané sms-ky:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čo nasledovalo bolo naozaj úbohé a nehodné človeka, ktorý zrejme iba predstiera, že je milovník zvierat, alebo že ho ich blaho vôbec zaujíma:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A potom prišlo dokonca aj obvinenie, že sa môžem hanbiť:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pochopila som, že tu niet s kým ani o čom, tak som celú vec ukončila následne:
Ja? Ja sa naozaj nemám za čo hanbiť. Hanbu si robíte Vy sama, svojou neprofesionálnou a úbohou komunikáciou; a aj celému Inšpektorátu Ochrany Zvierat. Kontaktovala som Vás pre pomoc psovi, ktorý je nesmierne vystresovaný, a ide sa ubrechať k smrti, keďže breše 11 hodín denne VKUSE, nie občas.

Vy však ani len nečtíate, čo Vám píšem a telefón odmietate zo strachu dvíhať. Je mi strašne ľúto, že namiesto POMOCI PRE ÚBOHEHO PSA, čítam o Vašej úbohej arogancii voči mne, a že žiadost o pomoc pre zviera považujete za OBŤAŽOVANIE.

Vaše nerozumné poznámky a súdy o mne, a navyše aj ZNEVAŽOVANIE DOBROVOĽNÍKOV, ktorí zvieratám pomáhajú naozaj zo srdca.

Považujte moju odpoveď za pomoc od bývalého Trénera a Učiteľa Kontroly Zákaznického Servisu. Vy ste v tejto oblasti zlyhala na celej čiare.

Bohužiaľ, táto pani mi vypisovala aj počas písania tohto článku. Čo napísala, naozaj prenechám na zamyslenie sa Inšpektorom SOS linky pre zvieratá.

Dovoľte mi zakončiť týmto – nikoho nemienim uraziť, kto môže, nech pochopí:


Na autá sa od nás vyžaduje zodpovednosť, náuka, skúšky schopností a až potom je nám daný vodičský preukaz. Zatiaľčo – a podotýkam výkon inšpekcie pomocných organizácií – je daný aj ľuďom bez základov slušného správania sa?

Táto prepytujem „inšpektorka“ má zjavný problém poruchy osobnosti. Ľudia bez neho totiž iných slušne vypočujú a v žiadnom prípade hľadajúcich pomoc, hoci len pre zviera iného majiteľa, nenapádajú ani neobviňujú.

Quo vadis a nielen SOS Linka pre zvieratá v núdzi?

 

A co Děti? Mají si kde hrát?

15.04.2024

Páči sa mi, keď sa moja krásna krajina zviditeľňuje vo svete, ale nedá mi reagovať na článok s titulkom: Na Hrebienku je už tretia tabuľa na pamiatku návštevy kráľovnej Alžbety II. Dve ukradli Autor v nej píše: Vysoké Tatry majú pre britského kráľa Karola III. originálnu letenku, špeciálny skipas a pozvánku na návštevu. Preto mi prepáčte moju typicky [...]

The House of Cards is falling – Zástupcovia Slovákov vo vláde, PRIDAJTE SA!

15.04.2024

Svetom dnes obletela FANTASTICKÁ SPRÁVA! Uvedomelý a skutočne triezvo premýšľajúci obyvateľ Canady, provincie Aurora sa postavil pred svoj parlament a povedal krištáľovo čistú pravdu pred všetkými, ktorí sa doteraz ohýbali pred ich skazeným premiérom Trudeaom. Fantastickú zvesť si môžte pozrieť v jej originále TU , a kto má problém s cudzími jazykmi, [...]

Abracadabra COVID

10.04.2024

Výraz egyptské rany dnes pozná každý, i ked nie každý vie, o čo v nich skutočne išlo. Pravdou však je, že bohovia dnešných čias − nazvi ich králi, prezidenti, vlády, či médiálni magnáti, predsedovia konštalácií bludných hviezd, čo riaditelia svetových inštitúcií a aj bánk, na tom absolútne nezáleží − sa snažili kopírovať Boha. Áno, opičili sa, ale [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

zuzliak

Veriaci by mali mať odvahu usvedčovať falošné systémy viery všade, kde tieto odporujú Bohu klamaním a zvádzaním ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 140511x
Priemerná čítanosť článkov: 2651x

Autor blogu

Kategórie