Založ si blog

Zákonodarcovia Slovenska, odstráňte diskrimnáciu v zákone!

Spoločne s manželom sme si nedávno prenajali rodinný dom. Keď sme však došli do poisťovne, odmietla nás táto poistiť s vysvetlením, že z dôvodu, že zákon SR prikazuje nájomcovi odovzdať jeden kľúč od bytu v zapečatenej obálke prenajímateľovi, by nemohla byť naplnená podmienka násilného prekonania prekážky vniknutia do domu. To znamená, že v prípade, že by nám niečo z domu zmizlo, alebo sa poškodilo a nebol by tu jasný znak vlámania, nič by nám nepreplatili, ani nás nijako inak neodškodnili. A túto skutočnosť mi potvrdili VŠETKY slovenské poisťovne.

Skrátka ak má do domu/ bytu prístup aj tretia osoba, ktorá sa rozhode zákony ignorovať a do svojej nehnuteľnosti vstúpiť kedy chce, aj bez vedomia nájomcu, nemá sa nájomca ako brániť a prípadný páchateľ by tak zostal nepotrestaný.

To je dôvod, prečo sa obraciam na vás – zákonodarcov, ktorí ste si až doteraz vôbec nevšímali praktickú nemožnosť plnenia zákonných povinností. Sledujte to spolu s o mnou:

1. Zákon o prenájme občanovi SR prikazuje dať 1 kľúč od nehnuteľnosti majiteľovi, i keď v zapečatenej obálke. A len pre prípad núdze, či ohrozenia života, má majiteľ nehnuteľnosti právo tento použiť,

2. Lenže tu začína DISKRIMINÁCIA NÁJOMCOV BYTOV A DOMOV, lebo poisťovne občanov, ktorí podmienku v 1.bode naplnia, doslova vylučuje zo zákonného poistenia majetku, čím ich práva na ochranu ich vlastného, či inými zvereného majetku, diskriminuje. Ale tu to nekončí, lež

3. pokračuje aj PORUŠENÍM ZÁKONA O OCHRANE SÚKROMIA: Zákon tak totiž umožňuje majiteľovi nehnuteľnosti doslova ľubovoľný a beztrestný prístup do domu nie len v prípade nebezpečenstva, či ohrozenia života, ale tento „pocit“, ktorý je u každého subjektívny, uplatniť ľubovoľne a u špekulantov je to živná pôda pre porušenie práv o ochrane súkromia nájomcu, ktorému takto odníma aj právo obrany pred prípadným súdom. Ani to však nie je všetko, lebo zákonodarcovia zákonmi, ktoré sa navzájom vylučujú spôsobujú aj ďalšie poškodenia práv a slobôd, aj plnenie si zákonných povinností a tu je ako:

4. Z dôvodu pandémie sú mnohí z nás nútení pracovať z domu. To so sebou prináša aj skutočnosť, že sa istá časť drahého/ firemného materiálu prenáša do súkromia bývania zamestnancov, a to si logicky vyžaduje ochranu spôsobom poistenia. Ale zákony o prenájme bytov a domov a zákon o povinnom poistení SR nám takto bráni aj v nej.

Preto vás, zákonodarcovia, vy, ktorí ste zvolení reprezentovať a spravovať krajinu, žiadam o urýchlené predloženie tejto skutočnosti na prerokovanie do vlády SR ako aj o OKAMŽITÚ ÚPRAVU ZÁKONA – VYHLÁSENIE možnosti neodovzdať kľúč od domu majiteľovi, bez ďalšieho právneho postihu. Veď uznajte sami: Ak zákon o prenájme hovorí jasne, že nájomca je povinný STARAŤ sa o nehnuteľnosť a zároveň majiteľovi umožňuje po dohode s nájomcom aj vstup do nehnuteľnosti, nie je žiaden majiteľ domu ani bytu v SR ničím ohrozený.

Možno ste si to nevšimli, množno ste to prehliadli, stane sa – chyby robíme všetci. Hanbou nie je ich naprávať, ale ich popierať. Nežiadam o zmenu celého zákona. Žiadam o malú úpravu zákona o prenájme bytov a domov, ktorým ODSTRÁNITE diskrimináciu nájomcov nehnuteľností v každom smere.

Preto vás všetkých, v mene všetkých nájomcov SR vyzývam na opätovné prerokovanie spomínaného zákona o prenajímaní – LEN ČASTI, ktorá teraz diskriminuje práva nájomcov na celej čiare, a konkrétnu pomoc dodatkom k zákonu, ktorý nám ochranu súkromia aj právo poistiť si vlastný majetok naozaj UMOŽNÍ.

Uvedomte si prosím, že zákonmi, ktoré si navzájom odporujú, nútite nájomcov na Slovensku porušovať minimálne jeden zo spomínaných zákonov. V prípade, že to nenapravíte, svedčite, že Slovensko nie je demokratická krajina, ale diktatúra.

Ďakujem veľmi pekne za všetkých, až doteraz diskrimnovaných občanov Slovenska.

A co Děti? Mají si kde hrát?

15.04.2024

Páči sa mi, keď sa moja krásna krajina zviditeľňuje vo svete, ale nedá mi reagovať na článok s titulkom: Na Hrebienku je už tretia tabuľa na pamiatku návštevy kráľovnej Alžbety II. Dve ukradli Autor v nej píše: Vysoké Tatry majú pre britského kráľa Karola III. originálnu letenku, špeciálny skipas a pozvánku na návštevu. Preto mi prepáčte moju typicky [...]

The House of Cards is falling – Zástupcovia Slovákov vo vláde, PRIDAJTE SA!

15.04.2024

Svetom dnes obletela FANTASTICKÁ SPRÁVA! Uvedomelý a skutočne triezvo premýšľajúci obyvateľ Canady, provincie Aurora sa postavil pred svoj parlament a povedal krištáľovo čistú pravdu pred všetkými, ktorí sa doteraz ohýbali pred ich skazeným premiérom Trudeaom. Fantastickú zvesť si môžte pozrieť v jej originále TU , a kto má problém s cudzími jazykmi, [...]

Abracadabra COVID

10.04.2024

Výraz egyptské rany dnes pozná každý, i ked nie každý vie, o čo v nich skutočne išlo. Pravdou však je, že bohovia dnešných čias − nazvi ich králi, prezidenti, vlády, či médiálni magnáti, predsedovia konštalácií bludných hviezd, čo riaditelia svetových inštitúcií a aj bánk, na tom absolútne nezáleží − sa snažili kopírovať Boha. Áno, opičili sa, ale [...]

michelko

O zmenách vo Fonde na podporu umenia sa bude hlasovať až budúci štvrtok

24.04.2024 12:18

Presunúť hlasovanie zo stredy na budúci týždeň navrhol šéf parlamentného kultúrneho výboru Roman Michelko (SNS), ktorý je predkladateľom návrhu novely zákona o FPU.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť. Cieľom je znížiť strety s medveďom i škody na plodinách

24.04.2024 11:07, aktualizované: 12:33

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

zuzliak

Veriaci by mali mať odvahu usvedčovať falošné systémy viery všade, kde tieto odporujú Bohu klamaním a zvádzaním ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 140784x
Priemerná čítanosť článkov: 2656x

Autor blogu

Kategórie