Založ si blog

Pomóóóóóóóc!

Počula som, že psychológovia znova odporúčajú manželské poradne, lebo problémy vo vzťahoch sú žalostné. Ale zo svedectiev blížnych viem, že lepšie než sedenie u psychológa, je poznanie o manželstve ako takom a samovzdelávanie na tému manžel, či manželka. Kto by o to mal záujem, môžem mu odporučiť jeden skvelý kurz práve na túto tému.

Ale problémy dnes nezažívajú len manželia. Nech sa nik nepohorší, ale je načase aby sa niekto ujal pomoci kultovým veriacim v našej krajine. Prečo? Lebo sa zdá, že degenerujú rýchlejšie, než zvyšok obyvateľstva a dôkazov na sociálnych sieťach je viac, než dosť. Jeden za všetky je tu:

 

Je mi ľúto, a nechcem sa nikomu vysmievať, ale keď človek verí a vyhlasuje, že prívesok na retiazke, zvaný škapuliar sa „má NOSIŤ stále na sebe“ a v prípade smrti v ňom má byť človek dokonca „oblečený“, treba sa vážne zamyslieť  aj nad pomocou takto veriacich.

Ja viem, poviete mi, že toto je iné, to je viera. Ale naozaj? Tak sa pozrime na tie aspekty ich „viery“:

  1. Ak by si mal človek škapuliar obliekať, je to isté ako sa uložiť do sarkofágu. Božie Slovo nič také neučí ba naopak; hovorí jasne, že Niet iného Mena, okrem Mena Ježiš, v ktorom je NEVYHNUTNÉ byť spasený, takže škapuliar je tu len bezcenný pliešok (alebo textilné vrecúško so šnúrkou….no comment).
  2. Ani Mária, ani škapuliar, ani žiadna iná stvorená vec tu nikomu nepomôže a to je pravda Svätého Písma, nie názor smrteľníka. Toho Svätého Písma, ktoré aj pápež PRIKAZUJE čítať svojim veriacim. A hoci je na mnohých miestach sprznené a poprepisované ako každé falošné, táto pasáž je ponechaná.
  3. Mária do očistca pre nikoho nepríde, lebo ten neexistuje. Historickým faktom a pravdou je, že očistec bol sen jedného zo skorších pápežov, ktorý v neho uveril, a prikázal vydať za učenie RKC. Existujú o tom skutočné dôkazy – stačí „ujo google“.
  4. Mária do neba nikoho brať nemôže a preto nebude. Dôkaz priamo z Božieho slova:

    Mt 24,31: Kristus pošle svojich anjelov za mohutného zvuku poľnice a anjeli zhromaždia Jeho Vyvolených zo štyroch vetrov, od jedného kraja neba až po druhý. Božie Slovo Pravdy je v tejto otázke, ako vidíte, jasné ako jas slnka za beozblačného rána.

  5. Myslím, že veriť a hlásať- a viera je z hlásania, veriť že škapuliar je poznávacím znamením, je min.srandovná konšpiračná teória.

Ale blúznenie našich blížnych je seriózne, prítomné a pomoc je tu zjavne nevyhnutná a volá sa Pravda Božieho Slova. Ak štátne náboženstvo učí ľudí bludy, šialenstvá a prívesky, potom sa predstavuje ako stánok na kolotoči: aj tam predávajú retiazky s príveskami bez akejkoľvek hodnoty, ktoré nikomu nič neprospejú.

Ostáva sa už len zamyslieť: A prečo vlastne kamikadze piloti nosili helmy?

A co Děti? Mají si kde hrát?

15.04.2024

Páči sa mi, keď sa moja krásna krajina zviditeľňuje vo svete, ale nedá mi reagovať na článok s titulkom: Na Hrebienku je už tretia tabuľa na pamiatku návštevy kráľovnej Alžbety II. Dve ukradli Autor v nej píše: Vysoké Tatry majú pre britského kráľa Karola III. originálnu letenku, špeciálny skipas a pozvánku na návštevu. Preto mi prepáčte moju typicky [...]

The House of Cards is falling – Zástupcovia Slovákov vo vláde, PRIDAJTE SA!

15.04.2024

Svetom dnes obletela FANTASTICKÁ SPRÁVA! Uvedomelý a skutočne triezvo premýšľajúci obyvateľ Canady, provincie Aurora sa postavil pred svoj parlament a povedal krištáľovo čistú pravdu pred všetkými, ktorí sa doteraz ohýbali pred ich skazeným premiérom Trudeaom. Fantastickú zvesť si môžte pozrieť v jej originále TU , a kto má problém s cudzími jazykmi, [...]

Abracadabra COVID

10.04.2024

Výraz egyptské rany dnes pozná každý, i ked nie každý vie, o čo v nich skutočne išlo. Pravdou však je, že bohovia dnešných čias − nazvi ich králi, prezidenti, vlády, či médiálni magnáti, predsedovia konštalácií bludných hviezd, čo riaditelia svetových inštitúcií a aj bánk, na tom absolútne nezáleží − sa snažili kopírovať Boha. Áno, opičili sa, ale [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

zuzliak

Veriaci by mali mať odvahu usvedčovať falošné systémy viery všade, kde tieto odporujú Bohu klamaním a zvádzaním ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 140542x
Priemerná čítanosť článkov: 2652x

Autor blogu

Kategórie