Založ si blog

Balzacovo Slovensko

Mnohí iste poznajú román Honoré de Balsaca „Lesk a bieda kurtizán“. Je pohľadom na ľudské osudy, ale tie sa od čias francúzskych salónov naozaj nezmenili. Škoda len, že moju nedávnu, krátku návštevu Slovenska v čase corona – obmedzení, nemôžem považovať za iné, než doslovnú exkurziu Balsacovým románom v praxi.

Počas tých pár dní som mala možnosť počúvať správy v lokálnych médiách, aj vidieť realitu každodenného života obyvateľov mojej drahej vlasti. A tieto dve veci sa od reality v časoch Adama a Lota a ani Balsaca naozaj ani trocha nelíšili: krik predstavených a chaos, ktorý ním vytvárajú, je aj tu o to väčší, čím väčšia je ich korupcia. Korupciou nemám na mysli peniaze, ale zapredanosť ich zmýšľania a svedomia inému politickému vládcovi a jeho systému vlády.

A keďže skrze ústavu EU Slovensku vládne EU a túžba EU pohlavárov po spoločnom európskom diktátorovi, inak povedané: keďže Slovensku v skutočnosti nevládne prezidentka, ani tzv.slovenská vláda – oni sú len tým, čo Belgicko nazýva „poppenkast“, t.j.bábkové divadlo, ktorým sa obyvateľom zastiera pravda, ktorou je fakt, že celej EU vládne Nemecko.

Po návrate do Belgicka, kde dočasne žijem a nie z dôvodu zamestnania, ani finančných výhod, som bola zasa administrátormi tunajšieho „bábkového divadla“, ktoré nerozlišuje Slovinsko od Slovenska, vyzvaná na test a karanténu, hoci som prišla z oranžovej zóny do červenej – teda do horšej.

Logicky som preto zavolala na ambasádu a ich odpoveď je dôvod tohto svedectva o Balzacovom Slovensku. Povedali mi, že „Slovenská ambasáda registruje množstvo podobných sťažností, ale nie je schopná ich riešiť, lebo aj samotní členovia MZV v Bruseli majú podobný problém.“ To, čo tu čítaš nie je malá vec: Slovenská ambasáda totiž takto potvrdila, že nie je schopná chrániť obyvateľov Slovenska v Belgicku. Toto by sa občanovi USA v EU stať nemohlo. Spôsob a rýchlosť orla, akou si USA chránia svojich obyvateľov a nielen pracovníkov štátneho aparátu, je naozaj na zamyslenie pre celú EU.

Ja viem, cieľom EU nie je blaho jej obyvateľov, iba prosperita jej korporátnych nadnárodných spoločností. Pre EU a jej pohlavárov sú dôležité „peňeži, ňe ľudze,“ akoby sme povedali u nás, na Šariši.

Naozaj sa nedá nevidieť, že zatiaľčo nie všetko, čo je na letisku je lietadlom, tak nie všetko, čo sedí v parlamente štátnej vlády je vlastencom.

Honoré de Balsac mal pravdu: kurtizán je oveľa viac mimo salónov, než v nich.

A co Děti? Mají si kde hrát?

15.04.2024

Páči sa mi, keď sa moja krásna krajina zviditeľňuje vo svete, ale nedá mi reagovať na článok s titulkom: Na Hrebienku je už tretia tabuľa na pamiatku návštevy kráľovnej Alžbety II. Dve ukradli Autor v nej píše: Vysoké Tatry majú pre britského kráľa Karola III. originálnu letenku, špeciálny skipas a pozvánku na návštevu. Preto mi prepáčte moju typicky [...]

The House of Cards is falling – Zástupcovia Slovákov vo vláde, PRIDAJTE SA!

15.04.2024

Svetom dnes obletela FANTASTICKÁ SPRÁVA! Uvedomelý a skutočne triezvo premýšľajúci obyvateľ Canady, provincie Aurora sa postavil pred svoj parlament a povedal krištáľovo čistú pravdu pred všetkými, ktorí sa doteraz ohýbali pred ich skazeným premiérom Trudeaom. Fantastickú zvesť si môžte pozrieť v jej originále TU , a kto má problém s cudzími jazykmi, [...]

Abracadabra COVID

10.04.2024

Výraz egyptské rany dnes pozná každý, i ked nie každý vie, o čo v nich skutočne išlo. Pravdou však je, že bohovia dnešných čias − nazvi ich králi, prezidenti, vlády, či médiálni magnáti, predsedovia konštalácií bludných hviezd, čo riaditelia svetových inštitúcií a aj bánk, na tom absolútne nezáleží − sa snažili kopírovať Boha. Áno, opičili sa, ale [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

zuzliak

Veriaci by mali mať odvahu usvedčovať falošné systémy viery všade, kde tieto odporujú Bohu klamaním a zvádzaním ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 140532x
Priemerná čítanosť článkov: 2652x

Autor blogu

Kategórie