Založ si blog

Radostná zvesť všetkým ľuďom dobrej vôle

Už o pár dní budeme všetci počuť:
Dnes sa vám v Dávidovom meste narodil Spasiteľ, Kristus Pán. (Lk 2,11)
Ale je ono „dnes“ naozaj dňom, kedy sa Ježiš skutočne narodil? Alebo je slávenie vianoc 25.decembra naozaj len ďalším katolíckym (t.j.pohanským) sviatkom?

Pravdivo a dnes ozaj stručne odpovedám: Ježiš sa v decembri nikdy nenarodil.

Nemohol, lebo jednoduchá a vyše 2000 rokov nahá Pravda Písma hovorí jasnou rečou: V Lukášovom evanjeliu jasne čítame (aje to tak vo všetkých prekladoch), že Mária počala Ježiša v 6.mesiaci, čo je a logicky, JÚN.
Pripočítaj k júnu deväť mesiacov tehotenstva a je to jasné, nie? Kedy sa teda Ježiš narodil? 
 
6 + 9 = 3.mesiac nového roka, je tak? Tretí mesiac nového roka je Marec.
 
 Aj v prípade, že počítame Ježišovo narodenie podľa židovského kalendára, počty nesedia, lebo 1.mesiac židovského kalendára je nisan, čo je náš apríl. Šiestym mesiacom židovského kalendára je teda náš september. Čiže:
9 + 9 = 6.mesiac nového roka, je tak? Šiesty mesiac nového roka je Jún.
 
Za pravdu mi dá minimálne každý prváčik, ale snáď aj každá žena a pôrodník. Je teda do očí bijúce, jednoduché a logické a netreba na to ani kňazský seminár, ani univerzitu, ani teológiu. Dokonca ani diplom, či vysokú čiapku. Stačí len pozorne čítať, alebo aspoň počúvať. Ježiš sa skrátka narodil najskôr začiatkom marca, ale nikdy nie v decembri.
  
Zdá sa však, že už všetci nielen čítať, ale aj počítať zabudli a mnohí už – nech sa nik nepohorší – aj dočista osprosteli, ako hovorí Boh v Písme sám. A pritom to práve v Pisme stojí čierne na bielom a číta sa to v kostoloch všetkým doslova už vyše dve tisícročia a to každé vianoce, ze? Ale v čase omší si asi všetci spia na ušiach, čo bude asi následkom uspávaniek, ktoré tam spievajú.
Navyše: vianoce Bohom prikazaný sviatok nikdy nebol, lebo Boh od počiatku zakazoval svojmu ľudu oslavovať Boha práve v dni pohanských sviatkov.
Vianoce sú totiž iba prezlečeným sviatkom Saturnalia, čo je obdoba pohanskej oslavy Satana, oslavovaný už od čias Rímskeho impéria od 23.12 do ± konca roka. 
A tajomstvom nie je ani fakt, že rímsky boh Saturn je ekvivalent Satana. Ako som písala v inom článku, 25.12 sa slávi založenie SRI (Svätého Rímskeho Impéria), ktoré začalo korunováciou kráľa Karla Veľkého pápežom Levom III.
 
Uznajte, že sa nik nemôže sťažovať na problémy deti s učením, keď dospelí už ani 6+9 nevedia spočítať.
Túto jednoduchú pravdu Božieho Slova ale určite má mať a nielen v hlave, ale aj v srdci, mysli a živote každý, kto tvrdí, že je veriaci v Krista. Verím však, že teraz už nik nebude nikoho podvádzať ani klamať, ale bude vedieť aj deťom na otázky vianoc odpovedať pravdivo.

A co Děti? Mají si kde hrát?

15.04.2024

Páči sa mi, keď sa moja krásna krajina zviditeľňuje vo svete, ale nedá mi reagovať na článok s titulkom: Na Hrebienku je už tretia tabuľa na pamiatku návštevy kráľovnej Alžbety II. Dve ukradli Autor v nej píše: Vysoké Tatry majú pre britského kráľa Karola III. originálnu letenku, špeciálny skipas a pozvánku na návštevu. Preto mi prepáčte moju typicky [...]

The House of Cards is falling – Zástupcovia Slovákov vo vláde, PRIDAJTE SA!

15.04.2024

Svetom dnes obletela FANTASTICKÁ SPRÁVA! Uvedomelý a skutočne triezvo premýšľajúci obyvateľ Canady, provincie Aurora sa postavil pred svoj parlament a povedal krištáľovo čistú pravdu pred všetkými, ktorí sa doteraz ohýbali pred ich skazeným premiérom Trudeaom. Fantastickú zvesť si môžte pozrieť v jej originále TU , a kto má problém s cudzími jazykmi, [...]

Abracadabra COVID

10.04.2024

Výraz egyptské rany dnes pozná každý, i ked nie každý vie, o čo v nich skutočne išlo. Pravdou však je, že bohovia dnešných čias − nazvi ich králi, prezidenti, vlády, či médiálni magnáti, predsedovia konštalácií bludných hviezd, čo riaditelia svetových inštitúcií a aj bánk, na tom absolútne nezáleží − sa snažili kopírovať Boha. Áno, opičili sa, ale [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

zuzliak

Veriaci by mali mať odvahu usvedčovať falošné systémy viery všade, kde tieto odporujú Bohu klamaním a zvádzaním ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 140986x
Priemerná čítanosť článkov: 2660x

Autor blogu

Kategórie