Založ si blog

Výzva všetkým aktivistom za životné prostredie/ Už aj tá opica by sa to naučila

Vopred upozorňujem, že táto výzva je určená predovšetkým ľuďom, so srdcom z mäsa a krvi, ktorým srdce bije naozaj za každý druh životného prostredia. Ostatným je určená až po ich rozmrazení.

Už niekoľko rokov a nielen na Slovensku, počúvame o tzv. nevymožiteľnosti práva, spravodlivosti atď. Zámerne píšem tzv. nevymožiteľnosti práva a spravodlivosti, lebo tu chcem poukázať na zmenu tejto klímy medzi nami, ktorá je skutočne možná a to celkom konkrétne a okamžite.

Moju priateľku – vdovu a jej dve deti nedávno súd odsúdil na platenie dlhov a do neba siahajúcich úrokov za firmu, ktorú nezaložila, nevlastnila a nemala v nej žiaden podiel. Ani ona, ani jej dve deti. Majiteľom a jediným vlastníkom bol jej nebohý manžel. Ale štát – ako to v posledných desaťročiach rád a stále častejšie robí, ju napriek tomu, že sa na súde dokázala nevina priateľky, odsúdil na splácanie všetkého, čo jej nepatrí. Najprv ju a nedávno a dodatočne (samozrejme podľa vzoru „o nás bez nás“) aj jej dve deti.

Toto je skutočne smrteľné životné prostredie. Dokazuje totiž dobu ľadovú v medziľudských vzťahoch a to uprostred globálneho otepľovania (apropos: neznamená globálne na celej zemi odrazu? Iba otázka.). Osobne verím, že práve onen mráz vnútri ľudského srdca je skutočným dôvodom globálneho otepľovania planéty. Lebo za vyrúbanými stromami a dažďovými pralesmi nie je ani planéta sama, ani tzv. evolúcia šimpanzov, či baktérií, ani vyhynuté druhy zvierat, ani autá, ani hranolky, či hamburger. Je za ním človek, ktorého srdce uväznila doba ľadová.

 

  • Len človek je schopný lakomstva a lásky k peniazom, pre ktoré dá vyrúbať životné prostredie a celé ekosystémy.
  • Len človek je schopný podvodu s finančnou pomocou pre hladom umierajúcich ľudí.
  • Len človek je schopný podvodu v zákonoch a dier v legislatívach, pod ktoré sa podpisuje.
  • Len človek je schopný klamať seba samého a zvaľovať vinu na kadekoho a kadečo iné.
  • Len človek je schopný zmeniť srdce z mäsa a krvi na bezcitné srdce, aby nepočul volanie o pomoc.
  • Len človek sedí v politickej strane, či vláde, či lobby, ktorá ničí planétu lakomstvom.
  • Len človek je schopný vyvraždiť nielen faunu a flóru, ale aj celé ľudstvo.
  • Len človek je schopný a preto povinný toto všetko zmeniť.

 

Nie príroda, ale tento človek so zamrzmutým/ skameneným srdcom je dnes prvý, kto potrebuje pomôcť. Opice, rovnako ako aj iné zvieratá, si svoje prostredie chránia. Človek si ho ničí. Evolúcia je tu zjavne podvod. Že za všetkým je človek, by sa už aj tá opica naučila. Ak mu pomôžeme rozmraziť srdce, potom on dokáže zmeniť svoje životné prostredie a tým aj teplotu planéty. Veď nie o zvieratách, či technológiách, ale o človeku je napísané, že mu nič nebude nemožné. A on to aj dokáže. Ale dnes tento človek potrebuje našu pomoc a to celkom konkrétne. Na vine nie je príroda, ani nehybné veci, ale bezuzdné správanie sa človeka.

Súd moju priateľku a jej dve deti doslova odsúdil na predaj a to napriek tomu, že jej dokázal nevinu. Len preto, že druhá strana by nezniesla, že je to precedens. A medzičasom jej vzali aj dom.

Ale nevzali jej našu pomoc a nikdy vziať nemôžu. Tu nerozhoduje ani zákon, ani štát, ani funkcia, ani právnik. Tu rozhodujeme iba ty a ja – ľudia so srdcom na pravom mieste. Dokážme zmenu klímy – dokážme, že nespravodlivé rozhodnutie súdov trvá iba chvíľku, ale radosť zo získanej slobody oveľa dlhšie. Za našu slobodu zaplatili naši dedovia krvou. Ak sme synovia osloboditeľov, potom si túto slobodu naozaj vážme a nedovoľme ju vziať nevinným. A už vôbec nie skorumpovaným súdnym systémom, za ktorý sa skrýva onen človek so zamrznutým, či skamenelým srdcom.

Nepozývam ťa na námestie s kľúčmi, ani ti nekážem vyjsť do ulíc kričať. Nežiadam ťa položiť tvoj život. Pozývam ťa na pokojnú zmenu životného prostredia – medziľudských vzťahov. Ako? Napíš mi priamo a dozvieš sa, lebo tu mi to povedať zakazujú.

A co Děti? Mají si kde hrát?

15.04.2024

Páči sa mi, keď sa moja krásna krajina zviditeľňuje vo svete, ale nedá mi reagovať na článok s titulkom: Na Hrebienku je už tretia tabuľa na pamiatku návštevy kráľovnej Alžbety II. Dve ukradli Autor v nej píše: Vysoké Tatry majú pre britského kráľa Karola III. originálnu letenku, špeciálny skipas a pozvánku na návštevu. Preto mi prepáčte moju typicky [...]

The House of Cards is falling – Zástupcovia Slovákov vo vláde, PRIDAJTE SA!

15.04.2024

Svetom dnes obletela FANTASTICKÁ SPRÁVA! Uvedomelý a skutočne triezvo premýšľajúci obyvateľ Canady, provincie Aurora sa postavil pred svoj parlament a povedal krištáľovo čistú pravdu pred všetkými, ktorí sa doteraz ohýbali pred ich skazeným premiérom Trudeaom. Fantastickú zvesť si môžte pozrieť v jej originále TU , a kto má problém s cudzími jazykmi, [...]

Abracadabra COVID

10.04.2024

Výraz egyptské rany dnes pozná každý, i ked nie každý vie, o čo v nich skutočne išlo. Pravdou však je, že bohovia dnešných čias − nazvi ich králi, prezidenti, vlády, či médiálni magnáti, predsedovia konštalácií bludných hviezd, čo riaditelia svetových inštitúcií a aj bánk, na tom absolútne nezáleží − sa snažili kopírovať Boha. Áno, opičili sa, ale [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

zuzliak

Veriaci by mali mať odvahu usvedčovať falošné systémy viery všade, kde tieto odporujú Bohu klamaním a zvádzaním ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 140550x
Priemerná čítanosť článkov: 2652x

Autor blogu

Kategórie